уторак, 21. мај 2013.

Cemu sluzi beli puder za lice i kako se koristi


Pre neki dan na mojoj Facebook stranci postavila sam fotografiju sa belim puderom i pitala sam "sta mislis cemu sluzi"...zanimljivi odgovori su bili postavljeni u komentarima i moram da priznam veoma mi je drago da je bilo dosta dobrih i tacnih odgovora.

Ali evo, posto su tema nedelj na mom blogu i Facebook stranici "PUDERI" ne mogu a da se ne dotaknem i belog pudera :)

STA JE BELI PUDER

Beli puder u stvari je "transparentan" tj providan puder koji u pakovanju i neposredno nakon stavljanja na lice deluje belicasto, ali evo u cemu je trik:

BELI PUDER JE PROVIDAN PUDER KOJI UPIJA VLAGU TECNOG PUDERA I SAMIM TIM POSTAJE PROVIDAN I IDENTICNE BOJE KAO TECNI PUDER!

Transaprentni puder za lice
Oriflame beli - transparentni puder

Make Up For Ever HD Translucent Powder

ZAŠTA SE KORISTI


Beli puder koristi se za:
- matiranje T-zone (bas kao i puder u kamenu i puder u prahu, ali posto je providan ne mozemo njime korigovati boju tecnog pudera)
- matiranje celog lica (ako je masna koze)
- za fisksiranje sminke umesto pudera u kamenu ili pudera u prahu
- u vecoj kolicini na jagodice kada se sminkamo tamnijim senkama, pa to izgeda ovako

KAKO SE ZAŠTITITI OD TAMNIH SENKI

Kada se šminkamo tamnim senkama, one hoće da spadnu sa četkice i padnu na jagodice ili obraze. Ako probamo da ih skinemo samo se razmažu i onda je tu senku nemoguće ukloniti. Izgleda kao fleka i obično šminka mora da se skine i šminkanje radi od početka.

Da bismo to izbeli, i da bi zaštitili jagodice od tamne senke, stavljamo beli puder na jagodice u većoj količini. Kada tamna senka padne na njega, lako ju je zajedno sa puderom koji je ispod, očištiti četkom i sve ostaje uredno i čisto.

To izgleda ovako:






KADA KORISTITI BELI A KADA PUDER U KAMENU ILI PRAHU


Ako imas tu srecu da nadjes tecni puder koji je skroz odgovarajuc tvojoj boji koze i tenu onda je bolje da koristis beli tj providan puder. Ako ti je puder malo svetliji od tena, onda ti je bolji puder u kamenu kojim mozes malo da poprvis boju tecno pudera.

Toliko za sada. Nadam se da će ovaj post koristiti i da je malo doprinemo tvoj zanju o šminki :)

Veliki kisss :*** Bjuti

OBAVEZNO PROČITAJ: STAVLJANJE PUDERA ZA SVAKI DAN

1 коментар:

  1. Анониман23. мај 2013. 12:45

    Hvala, uvek koristan clanak !
    Kad smo vec kod zastite jagodica pri sminkanju, da li si koristila onaj mozda plasticni ili silikonski stitnik, koji se drzi preko jagodica ? Malo podseca na kasiku :) Da li znas da li moze kod nas da se kupi ?
    Hvala unapred :)

    ОдговориИзбриши