субота, 4. мај 2013.

BB kreme (Beauty Balm ili Blemish Balm) i zašto ih u mom neseseru nećete videti, a možda i hoćete ako nađem pravu boju :)



Znam, znam...Svi ih hvale i samo lepe reči za njih...Međutim, ja imam drugačije iskustvo koje započinje time da ih nisam ni probala sem na ruci jer nisam naišla na boju koja je NI PRIBLIŽNO slična mom tenu. Sve su tamnije, pa čak i one fair (svetle). Ako imaš sreće da se boje uklapaju sa tvojim tenom, to je super. Tek sam juče saznala za jednu koju nisam pogledala u stvarnosti a to je Clarins koja...bar na ovoj fotografiji deluje da ima svetle nijanse. Probaću je ovih dana, pa ću ti pisati :)

BB crema Clarins


Drugo, možda je predrasuda, ali ja NIKADA NISAM VEROVALA U PROIZVODE "2 u 1" KAMOLI (nadam se da se ovako piše ta reč, do sada je nikada nisam stavljala na papir, hahahha :) "5 u 1".

Uvek sam to tumačila da nije ni jedno od tih, pre nego da je sve u jednom.

ŠTA SU BB KREME?

Kratki ali zanimljivi istorijat
"BB kreme nastale su u Koreji gde ih je formulisao loklani dermatolog kako bi pomoga pacijentima u zaštiti kože posle tretiranja laserom. Nakon lasera koža je crvena, iritirana i posebno osetljiva na oštećenja od Sunca. Klasične kreme za zaštitu od Sunca mogu da iritiraju već osetljivu kožu jer su na bazi hemijske zaštite, a one koje su na bazi fizičke zaštite i u sebi sadrže Cink izgledale su na koži belo i neugledno.
Tako je ovaj dermatolog došao na ideju da kremi za zaštitu od Sunca sa Zinkom doda obojene supstance i na taj način reši problem."
Preuzeto sa: A Femme d Un Ceratin Age gde možete pročitati ceo tekst.

Međutim, današnji proizvođači na zapadu uglavnom koriste zaštitne kreme sa hemijskom zaštiom, a ne fizičkom koju obezbeđuje Cink. Ukoliko imaš masnu, osetljivu ili aknoznu kožu krema sa Cinkom bila bi pravi izbor.

Vodi računa pri izboru BB kreme jer hemijska zaštita može da iritira kožu, tako da zbog ove ključne promene u formulaciji veličanstvena BB krema može da iritira tvoju kožu umesto da ti pruži najbolje od svega.

BB kreme ili kako se još nazivaju Beauty Balm ili Blemish Balm

Pa tako i BB kreme, koje zapravo nisu ništa novo. Dugo se one već koriste na istoku, pre svega u Koreji i Japanu, ali i u ostalim delovima pre svega istočne i jugoistočne Azije, kao nešto što veoma doprinosi lepoti jer treba da:

- hidriraju i neguju (ali ne kao krema)
- pomažu kod bubuljica (ali ne kao sredstva za isušivanje)
- blago teniraju (ujednačavaju boju kože) (ai ne pokrivaju dovoljno, bar ne meni :)
- štite od sunca (tu nemam zamerku, ali za to se može koristiti i krema za lice sa zaštitnim faktorom)
- usporavaju starenje kože (ali ne kao antirid kreme i bolje kreme za lice)

mogu još da sadrže i supstance na bazi silikona, koje ujednačavaju teksturu kože, kao prajmer i reflektujuće supstance koje daju blitavost koži.

Većina kozmetičkih kuća trenutno ih ima u ponudi. Cene se kreću od nekoliko stotina, do nekoliko hiljada dinara, zavisno od kvaliteta i proizvođača.

Zbog toga što nema moje boje, što ne pokrivaju dovoljno i što zbog moje suve i osetljive kože i pored njih moram da koristim kremu za lice, ovaj proizvod ne verujem da ćeš videti u mom neseseru!

Kakva su tvoja iskustva? Jesi li probala neku? Pronašle pravu boju?

Veliki kisss :***
Bjuti

Obavezno pročitaj: Moji favoriti za savršen ten u skupljoj i jeftinijoj varijatni

Nauči: Šta su iluminatori/hajlajteri

12 коментара:

  1. Ja sam se dugo dvoumila da li da uzmem neku da probam,ali sam na kraju odustala,najvise zbog slabog pokrivanja!

    ОдговориИзбриши
  2. Ne znam samo koliko para sam bacila kupujuci BB kreme raznih proizvodjaca,i jeftinijih i skupljih brendova,sve u nadi da cu konacno biti zadovoljna. Imam suvu i osetljivu kozu. BB kreme nemaju nikakvu pokrivnu moc i dodatno su isusile moju kozu!!! Sanja

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nikome sa suvom kožom nisam čula da odgovaraju. Zato se nisam zaletala ni da ih kupim. Moja koža isto reaguje i kada sam čitala ovo o tim zaštitnim faktorima sve mi je bilo jasno. Možda kada bi se dočepali neke originalne iz Azije... :) Veliki poz i ako naiđem na nešto javiću...

      Избриши
  3. Pa cekaj zar nije osnovno pravilo da prvo ide krema da hidrira kozu pa onda puder ili bb ili slicno?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Za suvu i normalnu kožu jeste. Za masnu ne. Tada se krema preskače jer nema potrebe da se stavlja. Samo baza kako bi ublažila mašćenje lica. A, BB krema je ustvari tonirana krema, tako da bi to bila, krema preko kreme...to sve zavisi od tvog lica. Poz

      Избриши
  4. Cekaj ti bi stvarno stavila samo bb kremu bez kreme za lice?bjuti????? O.0

    ОдговориИзбриши
  5. Debora ima nijansu 00 i ja sam veoma svetla i odgovara mi. Izuzetno sam zadovoljna njom i pokrivenosti koju pruza.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман4. мај 2013. 23:08

    Ja sam probala Skin 79 i Missha u nijansi 23 i obe su mi super, izgledaju potpuno prirodno. I ja imam dosta svetao ten, poredjenja radi, meni odgovara Chanel Vitalumier Aqua BR20 i Bourjois Healthy Mix 52. Ali ja uvek stavim kremu pa tek onda BB kremu, i ne isusuje mi kozu a prirodno mi je jako suva.Bas steta sto nisi nasla neku koja ti odgovara, nadam se da ces uskoro da ubodes onu pravu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tnx, ne odustajem :) Bas cu sutra da se uputim u neke parfimerije...zanimaju me i ove CC kreme, o njima spremam jedan post pa cu sve sutra da pregledam :) Veliki poz

      Избриши
  7. Draga Bjuti :)
    Da li bi mi mogla reci koje BB kreme obezbedjuju dovoljno Cinka, a nemaju te hemijske zastiti.. posto ja imam masiju kozu. I ako bi mi mogla reci cenu :)
    Hvala unapred :D

    ОдговориИзбриши
  8. ja koristim nivea bb kremu,i meni je odlicna,nemam zamerki
    doduse nemam velikih problema sa kozom,pa mi pokrivna moc ove kreme savrseno odgovara,ujednacava ten,ali moram da pomenem da za podocnjake i bubuljice koristim korektor
    + bolje je teksture nego garnierova bb krema,koju sam takodje neko vreme koristila,nije losa,ali niveina je mnogo bolja
    i + je cena savrsena(oko 700 din :)

    ОдговориИзбриши