субота, 15. јун 2013.

BB kreme vs CC kreme - sličnosti i razlike


Image taken from A Femme Du Ceratin Age

U čemu su slične, a po čemu se razlikuju BB i CC kreme. U prethodnim postovima pisala sam o BB kremama i CC kremama zasebno, a ovde želim da ih uporedim.


Pokrivna moć

CC stoji kao Colour Correcting jer je osnovna funkcija ovih krema da koriguju boju kože. Iako su BB kreme veoma blage pokrivne moći u smislu boje, veliki broj CC krema su još blaže tako da mogu da se koriste kao prajmer za lice ispod tečnog pudera. Samo neke imaju jaču pokrivnu moć od BB krema.

Tekstura

BB kreme su po teksturi više silikonske što znači "uljaste" pod prstima  i zbog teže za razmazivanje i nanošenje. CC kreme su više penaste teksture, mnogo se lakše nanose i razmazuju.

Boje i nijanse

Neke CC kreme imaju zeleni ili ljubičasti pod ton. One koje su boje kože se, baš kao ni BB kreme, ne proizvode u mnogo nijansi, ali s obzirom na to da se bolje i lakše razmazuju i nanose moguće ih je prilagoditi velikom broj različitih tenova.






2 коментара:

  1. Cao bjuti!Da li bb krema moze da se koristi kao zamena za puder u letnjm danima? Da se stavi prajmer,pa bb krema, pa puder u prahu. Jel to ok?

    ОдговориИзбриши