недеља, 9. јун 2013.

Skupi i jeftini lakovi za nokte - u cemu je razlika

Jedna od tema koje se cesto provlace je kvalitet i cena lakova za nokte. Zasto su neki lakovi skuplji, a neki jeftiniji? Zasto nekome lak na noktima stoji vise dana, a kod nekog spadne vec posle nekoliko sati?

Pa evo sta sam ja za ovo vreme koje koristim lakove shvatila...mozda to nije apsolutna istina, ali ja to tako dozivljavam...

Jos tamo negde 90-ih (za vas koje se secate :) bilo je kupiti lakova na kartonskim kutijama po banalno niskim cenama, i mi smo to kupovale...ja sam tada bila tinedjzer i od svog dzeparca nisam mogla da odvojim bas mnogo. Ja sam te jeftine lakove mazala i drzali su se sasvim dobro, dok su kod moje tadasnje drugarice, spadali "samo tako"...i to me je navelo na razmisljanje... moji zakljucci tada su bili:

- da se njeni nokti vise maste (pa samim tim odbacuju lak brze)
- bili su prilicno "grbavi" tj sa neravninama (sto je dodatno doprinelo skidanju lakova)

NOKATNA PLOČA SE MASTI I TA MASNOĆA ODBACUJE LAK ZA NOKTE!

JEFTIN LAK DUZE TRAJE NA NOKTIMA KOJI SE MANJE MASTE!

Sto bi znacilo da: ako malo isturpijate povrsinu nokta i stavite recimo kiselinu za odmasnjivanje nokta lak ce duze trajati (tako se priprema nokat za izlivanje)

Kada sam konacno stekla mogucnosti da kupujem kvalitetnije lakove primetila sam sledece:

SKUPLJI LAKOVI SE DUZE KORISTE JER SE NE ZGUSNJAVAJU!

Svi jefitni lakovi koje sam kupila zgusnuli bi se posle pete-sest mazanja...morala sam necim da ih razredjujem i to nije bilo kako treba. Medjitim, skuplji lakovi trajali su duze...nisu se zgusnjavali i mogla sam da ih koristim godinama...sto je i danas slucaj :)

Tako da sam dosla do sledeceg zakljucka:

LAKOVE U BOJAMA KOJE SU OMILJENE, KOJE NAJVISE VOLIS I KORISTIS TREBA DA KUPIS U SKUPLJOJ VARIJATNI, DOK NA TRENDI LAKOVIMA MOZES DA USTEDIS!

Sem toga, nijanse kod skupljih lakova su mnogo lepse i suptilnije i ponekad to vredi novca koji dajete.


Medju moje osnovne lakove za nokte spadaju:

Bjuti osnovni lakovi  - Must Haves
Crveni - Loreal Colour Rich 404 Scarlet Vamp
Boja kože - Dior Vernis Beige Safari 219
Taman ka crnoj (ali je nije crn :) - OPI Nail Licquer Linkoln Park After Dark
Hladno zlatna-bež - OPI Liquid Sand What Wizardry is That
Ili trula višnja ili u mom slučaju tamno ljubičasti - Maybelline Forever Strong 05 Extreme Blackcurrent

Među moje trend lakove (neki su od prošle godine ali su još aktuelni :) spadaju:

Depend 254,300,244 i294


Loreal Colour Rich 208,316,701 i 805
Loreal Colour Rich (s leva na desno):
208 Chic Pink
316 Blue Reef
701 Midnight Mistress
805 Mzsterious Icon


Mavala 303, 318, 302 i 162
Mavala (s leva na desno):
303 Bali
218 Minsk
302 Jaipur
162 Rose Shell


KAKVA SU TVOJA ISKUSTVA? KOJE LAKOVE KORISTIS? KOJI SU TVOJI OMILJENI?

Veliki kisss :*** Bjuti

OBAVEZNO PROČITAJ: ZAŠTO VOLIM LOREAL GLAM BRONZE BRONZER

5 коментара:

  1. Napokon moja omiljena tema..Imam preko 100 lakova..Moji favoriti su kiko, flormar (prezadovoljna pigmentima i bojama), catrice, uma..Koristim i essence, golden rose, miss sporty....Sto se gustine tice neke lakove imam mozda vise od 5 godina kao npr golden rose paris i gustina im je ista kao kad sam ih kupila..A sto se tice postojanosti..Posto uvek imam gel na noktima(jer bez njega grickam nokte :p) cini mi se da mi svaki lak krace traje, za neke lakove mi je potrebno 2-3 sloja da bi to bila ta boja, i mnogo sporije se suse(bio to 1, 2, 3 sloja) sto mislim da nije slucaj kod prirodnih noktiju..Pitanje za tebe bjuti gde moze da se kupe lakovi depend i mavala..Da li koristis sredstva za brze susenje laka..Ja imam oriflame sprej i iskreno nista mi nee pomogne..Pozz :**

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Cao Tamara, nisam sigurna da li Depend lakova ima u Srbiji, ali posto me citaju sa svih strana onda ubacim neke proizvode i za koje znam da ih je tesko ili se ne mogu naci u Srbiji. Nadam se da ce neko odgovoriti, ako znaju (obicno se pojave odgovori na sva pitanja :) ako ne od mene onda ih neko napise :)

      Sto se tice susenja, koristim one kapi iz Oriflame-a i cini mi se da su super (ali vidi da ih vise nema u prodaji :( ako nadjem nesto dobro pisacu.

      Veliki poz

      Избриши
  2. Ja bih jos dodala da HE lakovi poput Chanel, Dior, YSl su 5 free, dakle nemaju famoznih 5 stetnih sastojaka u svojoj formuli, dok su OPI i China Glaze npr. 3 free... Dakle, nemaju formal dehid, toluen, kamfor... Da dodam da je Zoya cruelty free, a essence 5 free i po tome stoji ravnopravno uz Chanel. :D I dzaba mi sva odmascivanja nokta, Ch mi se krza i krza... Steta zbog onih lepih bojica :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se i sa ovim i sa Bjuti :)

      Избриши
    2. Draga Natasha, ti znas o lakovima mnogo vise od mene... :) Ja sam strucnjak za sminku, a lakove koristim i mogu samo da delim licna iskustva (nisam neki expert :) bar ne još...

      Hvala na dobrom komentaru...naucila sam nesto od tebe, a to je uvek super :)

      Veliki poz

      Избриши