петак, 18. мај 2012.

Kako sakriti podočnjake i tamne kolutove?

Jedno od najčešćih pitanja koje dobijam je kako sakriti tamne kolutove oko očiju ili podočnjake...



Da li si pokušavala da sakriješ tamne kolutove tečnim puderom ili korektorom boje kože i koliko god da ih staviš čini ti se da se samo još više vide? 
Trik je u tome da imaš pravu boju korektora (ma koliko ona čudno izgledala) i uspećeš da ih vidno ublažiš, ako ne i potpuno prekriješ u veoma tankom sloju!


Evo šta ti je potrebno:

1. Korektor u pravoj boji - da bi sakrila podočnjake moraš da imaš korektor u odgovarajućoj boji.
Ali prvo stani ispred ogledala, posmatraj podočnjake i proceni kakav podton imaju.

Plavičasto/modri podton - narandžasti korektor





Ljubičasti podton - žuti korektor



Baon-sivi podton - plavičasto/ljubičasti korektor


Kryolan


Kryolan

Make up For Ever - set korektora

Make up For Ever - set koretkora



2. Tapkajte korektor u tankom sloju - Stavi korektor u tankom sloju tako što ćeš početi od unutrašnjeg ugla oka (gde su podočnjaci uglavnom najtamniji!) i tapkaj prstom prema spolja. 
Korektor se najbolje nanosi sintetičkom četkom. Ako ga stavla prstom vodi racuna samo da ne staviš predebeo sloj, jer će se skupljati u prevojima (a to nije lepo :)

Ako misliš da si stavila više korektora nego što treba, uzmi sunđerčić i utapkavaj. Tako ćeš skinuti sloj koji je višak!

3. Tečni puder - kada sakrivaš nešto na licu tečni puder i dalje šminkanje su OBEVEZNI! ne možeš se zadržati samo na koretkoru iz dva razloga. Videće se i neće biti trajan (spašće u toku dana). Tečnim puderom u tankom sloju pređi i preko kapaka kako bi ujednačila boju.

4. Puder u prahu ili kamenu - u veoma tankom sloju, i što većom četkom pređi puderom u kamenu ili prahu kako bi fiskirala korektor da stoji ceo dan i da se ne nakuplja. 


Nema jeftinih, a dobrih korekotra. Ako hoćeš da imate dobar efekat, moraćeš da uložiš nešto više novca. Kada je korektivna šminka u pitanju stvari nisu jednostavne, ali je moguće potići zaista neverovatan efekat.
Sve se još dodatno komplikuje kada je boja podočnjaka neka kombinacije prethodno pomenutih...

Ukoliko nisi sigurna kako da ih pokriješ, koju boju korektora da kupiš ili kako da sve to ukopiš da se ne vidi i izgleda lepo, moj savet je da angažuješ nekog da ti to pokaže. 

U studiju MakeUp House imaju časovi korektivne šminke na kojima možeš da naučiš sve ptrehodno pomenut i što je najbolje, baš za tvoj problem. Šminker će ti pokazati šta da koristiš i naučiće te kako da to koristiš i da postigneš efekat koji želiš.


Veliki kisss i nadam se da ćete se rešti problema

Bjuti :***




2 коментара:

  1. Super post :)
    Redovito citam tvoje postice samo rijetko kada komentiram, malo sam ljena za pisanje hihihi :)
    http://makeupmaja.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  2. Večita muka... Ja sam skoro kupila Alverde korektor sa 3 nijanse- zelena, bež i roze i fino mi se pokazao. A i cena mu je ok ;)

    ОдговориИзбриши