уторак, 22. мај 2012.

Nadogradnja trepavica - Tehnike, cene, trajanje i poneki savet

Pre nekoliko dana imale smo na mojoj Facebook stranici jednu diskusiju o nadogradnji trepavica i mišljenja su veoma podeljena. Dok jedne tvrde da je super i prezadovoljne su, druge govore o otpadanju prirodnih trepavica i negativnim efektima. Pa šta je istina? Šta je nadogradnja trepavica, kako se radi i čime, koliko traje, da li je bezbedna, zašto trepavice opadaju, kako se održava...sve su to pitanja koja nas muče ukoliko smo na putu da donesemo odluku da li ili ne uraditi nadogradnju.

Jedno je sigurno, trepavice su duže i izraženije.



Metode produžavanja ili nadogradnje trepavica

Postoje dve vrste trepavica koje se koriste za nadgoradnju:
- flare ili trepavice u grupi 3-8 (na slici levo). Prednost ovih trepavica je što su jeftinije, i sam tretman stavljanja kraće traje (oko 30ak minuta). Mana je što je je efekat ugloavnom neprirodan. Jednom rečju, ne izgledaju bas lepo.

- nadogradnja 1-1 (jedna dlaka koja se nadogradjuje lepi se na jednu prirodnu trepavicu - na slici desno) 
Prednost ovog tipa nadogradnje je što izgleda prirodno (naravno ako je dobro urađen). Ovaj tretman je, međutim skuplji i traje oko 2 sata. Potrebno je između 30 i 60 trepavica u zavisnosti od gustine prirodnih trepavica.

Nadogradnja 1-1 je skuplja, ali oblja i zgleda prirodnije. 


Trepavice mogu da budu od sintetičke ili prirodne dlake. Prirodna dlaka je skuplja, ali ne mora da znači da je i bolja, jer su sintetički materijali trajniji i otporniji.

Cena tretmana

Cena u zavisnosti od materijala i tehnike koja se koristi ide između 5 000 i 15 000 dinara. 

Trajanje

Nadogradnja traje  od 3-6 nedelje u zavisnosti kojim tempom otpadaju prirodne trepavice (to je individualno). U prirodnom stanju sve se trepavice izmene u roku od 2-3 meseca. Jedne otpadaju druge rastu...pa tako zajedno sa prirodnim otpada i nadograđena trepavica.  To znači da je potrebna korekcija, tj dopuna nadograđenih trepavica na 3 - 5 nedelja.

Šminkanje i saveti

Jedna od prednosti nadogradnje trepavica je što ne morate koristiti maskaru. Ukoliko želite da je koristite na nadograđenim trepavicama, izbegavajte vodootpornu maskaru. 

Naravno da ćete morati da budete i pažljivi i nežni prema trepavicama prilikom umivanja i skidanja šminke. 

Pre nego što se odlučite za nadogradnju, konsultujte se u više salona, vidite kako rade jer ima mnogo neozbiljnih salona i greške koje se naprave prilikom loše nadogradnje izgledaju zaista neugledno.


Evo nekih primera loše nadogradnje:

Trepavice koje su predugačke. Kako su prirodne trepavice najkraće u unutrašnjem uglu oka, tako i veštačke tu treba da budu najkraće i da se produžavaju prema spoljašnjoj ivici oka. Prilikom nadogradnje se zato koriste trepavice različite dužine, kako bi odnos ostao isti, a efekat bio prirodniji.

Trepavice koje nisu zalepljene u pravu prirodnog pružanja trepavica pa se ukrštaju i izgledaju "grozno".






Ovo su flare-trepavice (više trepavica se lepi odjednom)

Zaključci:

- Podeljena mišljenja o tome da li je nadogradnja treapvica dobra ili ne, najverovatnije je rezultat odabira različitih tehnika, kao i samog kvaliteta rada onoga ko ih je nadograđivao. 
- Dobra nadogradnja je nešto što može da postane normalan ritual, kao depilacija ili farbanje kose.
- Dobro se raspitajte i proverite kako neki salon radi nadogradnju, konsultujte se i pogledajte materijal
- Spremite se da platite kvalitetnu nadogradnju koliko god da košta, jer loša nadogradnja može da vam bude noćna mora.

Nadam se da ćete imati koristi od ovog članka, pa...pišite mi, šta ste odlučile :)

Veliki kissss
Bjuti :***

Нема коментара:

Постави коментар