среда, 9. мај 2012.

Kako odabrati pravu boju tečnog pudera? I još neki saveti :)

E drage moje, sada kada znate da li ste topao ili hladan tip, biće vam lakše da birate šminku koja vam odgovara.
Što ste tiče tečnog pudera, bitno je da uzmete u obzir koji podton ima koža. Ali nije sam boja pudera ono što o čemu treba da razmišljate. Bitno je da uzmete u obzir i koliko imate godina, koji je tip kože i kakav efekat želite od pudera (sjajnu završnicu ili mat, da pokriva dobro ili ne, da ima lifting efekat ili ne...), kao i koju pokrivnu moć!

Zakon o upotrebi tečnog pudera član 1, paragraf 3, kaže:

"Uloga tecnog pudera je da ujednaci ten, a ne da sakriva nepravilnost. Nepravilnosti, bubuljice, crvenilo, podocnjake i ostalo pokrivajte korektorom, a ne debelim slojevima tecnog pudera"


TEČNI PUDER PO PODTONU KOŽE

Ako vam koža ima žuti podton odgovaraće vam puderi koji u imenu imaju beige, golden, honey...

Ako vam koža ima ružičasti podton ili ste jako svetle puti odgovaraće vam puderi koji u imenu imaju ivory, procelan, rose...

Evo primera nekih boja: Gledajte ih, studirajte malo i probajte da uocite razliku izmedju onih koji idu na roze i onih koji idu na zuto, kao i neutralnih...




Evo još nekih informacija koje će vam biti od koristi kada krenete da tragate za puderom koji vam odgovara...

TEČNI PUDER PO GODINAMA

18-28 godina: (otprilike) Maybelline (ako nađete boju ili vam odgovara možete ga naravno koristiti i preko 28)

Maybelline je linija Loreala koja je prilagođena početnicima u šminkanju i mlađoj koži, pa su puderi obično manje pokrivne moći i lagani.

28-45 godina: Tu Vam je izbor najveći. Loreal, Rimel, Revlon, Inglot, MAC, MakeUp For Ever, Dior Forever, Lancome, YSL... To je ciljna grupa koja najviše kupuje i izbor je najveći. Ne kažem da se ovi puderi ne mogu korisiti ranije ili kasnije veće su najviše prilagođeni toj zrelosti kože tako što hidriraju, daju koži blistavost, sakrivaju borice, bolje pokrivaju...

Preko 45: Možete da koristite neki od prethodno navedenih pudera ili da kupite neki od tečnih pudera namenjenih Vašim godinama. Većina kompanija ima pudere za različite tipove kože i različitu zrelost koze., pa se tako obicno u tečnim puderima za zreliju kožu nalazi naziv "Lift ili Lifting..." i oni su obično malo skuplji, ali vrede.



TEČNI PUDER PO ZAVRŠNICI KOJU ŽELITE

Mat ili sjajna završnica je ono što odlikuje trentuno većinu tečnih pudera. Sjajna tj blistava završnica je veoma popularna i u trendu pa tako i skupi i srednji brendovi imaju neki od tečnih pudera koji su blistavi.
Ako uzmemo za primer Loreal (koji je moj izbor od pristupačnijih brendova) True Match ima Mat završnicu, tj kao da ste stavili puder u prahu preko, a Lumi Magique ima blistavu završnicu.

Još mi nešto pade napamet...

Puder po prilikama... Za svaki dan ili posebne prilike
Tečni puder koji koristite svaki dan treba i da Vam služi za ulešavanje, ali i da neguje vašu kožu, zato gledajte da nađete formulu koja Vam prija. Ako izlaze bubuljice, lice Vam se suši ili pokazuje na bilo koji drugi način da mu nešto smeta, zapitajte se da to nije tečni puder...naročito ako koristite Max Factor.

MAX FACTOR - samo za posebne prilike.

Znam da ste sada dobile želju da kupite puder, kad znate šta treba da gledate, ali pre nego što se uputite u kupovinu (a naročito u Beogradu jer nema mnogo obučenih prodavaca šminke koji mogu da vam pomognu) pročitajte na koja pitanja treba da imate odgovor pre nego što krenete u kupovinu.

Možda će Vam biti zanimljivo i...

Tečni puder za masnu kožu
Tečni puder za suvu kožu

Bjuti :***

12 коментара:

  1. Kako da znam koji mi je podton?? jako me buni to :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeco, ne znam da li si pogledala ovaj clanak. Nadam se da ce ti pomoci. :***
      http://bjutiholicarka.blogspot.se/2012/05/kako-odrediti-tonpodton-koze-kojem-tipu.html

      Избриши
  2. U potrazi sam za kvalitetnim puderom za masnu kožu. btw imam 24 godine. Interesuje me šta misliš o Clinique puderima, imaju baš antibelmish - cini mi se da ga je tako nazvala,koji trenutno koristim (prodavacica mi je dala koju kap testera u sterilnoj posudici).... dobar mi je za sada. A takođe me interesuje onaj njihov tonik 3 za masnu kožu....
    Trebala bih iskren savjet i misljenje :))
    Hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Cao,
      Clinique bi trebalo da je dobar. Ja imam suvu kožu, tako da nemam iskustva sa njihovim proizvodima koji su za masniji ili mešoviti tip. Ali znajući Clinique kao brend, od njih očekujem samo dobre proizvode. Veliki pozz

      Избриши
  3. Mene malo buni podton,oci su mi zelene sa zuckastim podtonom,kosa tamno smedja(prirodna),ali kad pogledam iza uva, vuce na ruzicasto. Kupila sam puder Loreal rose vanilla c2 po preporuci konsultanta i kad ga stavim skoro da se i ne primeti da imam puder sroz mi se stapa sa kozom,pa po ovome zakljucujem da mi je podton topao ili gresim?
    p.s hvala ti sto delis svoje savete,super si:))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ponekad ima neutralnih tonova, to je nešto između tako da ukoliko ti odgovara rose vanilla predpostavljam da ti spadaš više u neutralan ton.

      Veliki pozz

      Избриши
  4. Molim vas odgovorite mi koji puder da kupim u 57 godini.Do sada sam koristila Max faktor i nekada Este lauder.Htela bi da pokrijem i staracke fleke.Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Anka, za pokrivanje fleka najbolji asortiman ima Kryolan. Oni imaju te kamuflažne korektore koji zaista imaju odličnu pokrivnu moć, ali se stavljaju samo na te određene fleke koje želimo da pokrijemo (oni pokrivaju čak i tetovaže), a preko ćete stavljati tečni puder koji inače koristite. Savetujem da pozovete Bojanu i odete u njihovu radnju koja se nalazi u Balkanskoj ulici u Beogradu.

      Ovde ćete naći infomracije:
      http://kryolan.rs/

      Veliki pozdrav

      Избриши
  5. Volela bih da preporucim pudere Bourjois svim mladjim (a i starijim) devojkama, jer su im puder lagani ( Helathy Mix je moj omiljeni, tu je i HM Serum..) i njihove nijanse su vrlo suptilne kada je u pitanju razlika , ako me shvatate. Hocu da kazem da su nijanse jedna do druge jako slicne(npr ja mogu da koristim i 53 i 54, a vec 55 bi mi bila mozda tamnija) tako da ne mozete da pogresite! I odlicni su za osetljivu/problematicnu kozu! topla preporuka!

    *Cene se krecu oko 1500 dinara, mada ja gledam da u Jasminu uvek zakacim njihovu promociju, koja nije tako retka, pa kupim za 1100din na primer!

    ОдговориИзбриши
  6. Gdje ima kupiti sminku MAC ? u kojim prodavnicama

    ОдговориИзбриши