недеља, 31. март 2013.

Trendovi u sminkanju 2013 i kako ih nositi za svaki dan - Sminka sa modnih revija


Ovog proleća sa modnih pista dolazi dosta trendova od kojih sam ja izabrala one koji su na mene ostavili najjači utisak, koje ću definitivno nositi i za koje želim da napravim tutorijale i kork po kork u nadi da ćete i vi poneti neki od njih.

Ako vidite neki trend u časopisu ne morate ga kopirati u potpunosti.
Cilj je da taj trend prilagodite sebi, a da opet nosite nešto što je moderno. Dovoljno je da ili budete inspirisani bojama koje su aktuelne ili tehnikom, a da koristite boje koje inače koristite.

NEMOJTE KOPIRATI U POTPUNOSTI. PRILAGODITE TREDN SEBI TAKO ŠTO ĆETE PREUZETI ILI BOJE ILI NEKU TEHNIKU!

TREND 1: PRENAGLAŠENE OBRVE

videđene su ove sezone na mnogim revijama. Među njima su Jason Wu, Moschino, Prada i dr. Trend koji se drži već dugo vremena, ali izgleda da se teži sve debljim, ali izuzetno lepo definisanim obrvama.
Moschino
Jason Wu
Moschino

TREND 2: NAGLAŠENE TREPAVICE

gde su čak i donje trepavice upotpunjene pojedinačnim pramenovima trapavica, a što se moglo videti na modnoj reviji Moschino. Veoma naglašene trepavice mogle su se videti i na Gucci modnoj reviji.
Gucci
Gucci


TREND 3: "PLUTAJUĆI" EYELINER


koji je bio zatupljen na modnoj reviji Michael Kors i to u intenzivno tirkizno-plavoj boji, ali i na modnoj reviji Rag&Bones, doduše u crnoj boji.
Michael Kors

Michael Kors


Rag&Bones


TREND 4: NAGLAŠENE USNE

koje su se videle na mnogim modnim revijama, ali je kod modne kuće Prada dodat poseban "touch" stavljanjem bele olovke iznad centra gornje usne.

Prada


TREND 5: INLINER

uz koji ja dobijam malo "retro" vibes, jer se eyeliner tako nosio 80-ih i 90-ih. Inliner mogao se videti na reviji modne kuce Cavalli.


Cavalli


TREND 6: NAGLAŠEN DONJI KAPAK

je možda jedan od mojih favorita ove sezone. Taj look sam nosila pre nekoliko godina jer izgleda nekako mistično. 

Lanvin
Lanvin




















TREND 7: GRAFIČKI MAKEUP

Ovaj trend mogao se videti na reviji Marc Jacobs, gde se toliko iskače iz standardnih pravila da zapravo sve linije na očima idu blago na dole (što je inače BIG NO NO jer čini da oči izgledaju tužne i spuštene).
Ali eto još jednog dokaza da su često trenodvi nešto što odudara od pravila :)

Marc Jacobs
Marc Jacobs

TREND 8: KOŽA - SAVRŠEN TEN

trend koji je podjednako aktuelan poslednje 3-4 godine. Naglašen ten, svedena šminka i koža koja je u centru pažnje su se videli na svim modnim revijama, ali je na najviši nivo podigao Ralf Lauren gde sem tena gotovo i da nije bilo druge šminke na licu (ili barem ne da se videla)

Ralf Lauren
E pa drage moje bjutiholičarke, u narednih nekoliko nedelja imaćete priliku da vidite kako na blogu tako i na YouTube-u moje tumačenje ovih look-ova i trenodova. Nadam se da će biti inspirativno i ne zaboravite da je najbitnije da se sa šminkom koju imamo na licu osećamo lepo, trendovi su u drugom planu.

Trendovi su prolazni, ali nam daju veliku mogućnost da istaknemo svoj stil, pokažemo da su nam stil i moda bitni i zato ja volim da izdvojim nešto i to nešto prilagodim sebi kako bih ostala "ja" a ujedno pratila modu i ono što je aktuelno.

Veliki kisss :***

P.S. Pišite mi šta biste vi ponele od ovih trendova

2 коментара:

  1. Hej Bjuti, odavno te pratim na You tube-u, od nedavno posecujem i tvoj blog. Super je to sto radis! Imam jedno pitanje, a ko bi bolji odgovor od tebe dao... Pre par dana sam u DM drogeriji videla L'OREAL- ovu bazu iz LUMI linije, a kako koristim njihov tecni puder, zagrejala sam se. Cena je oko 1600 RSD, 20ml. Zanima me jesi li imala iskustvo sa ovom bazom i vredi li ulagati u nju. Hvala unapred na odgovoru. Kiss!

    ОдговориИзбриши