уторак, 14. фебруар 2012.

5 pitanja na koja treba da znate odgovor kada idete da kupujete tečni puder


Izabrati tečni puder koji odgovara licu jedna je od najtežih stvari za sve nas koje se šminkamo. Imajte u vidu da se koža menja s godinama i godišnjim dobom pa tako i izbor pudera koji je idealan.
Evo male pomoći sledeći put kada budete išle da kupite puder. Ako znate odgovor na ova pitanja, biće Vam lakše da se snađete u moru proizvoda koji se nude :)



Još ako naletite na dobrog prodavca koji zna dosta o sminki i šminkanju (a što je u Srbiji jako teško :) proćićete super!

1. koliko imate godina :)
godine su važne jer su formule pudera različite za tinejdžere, one u 30-im ili 50-im...

2. koji Vam je tip kože 
za suvu kožu puderi na bazi ulja
za masnu/kombinovanu na bazi vode ili silikona
za osetljivu - najbolje bez parfema!

3. da li želite da puder pokriva dosta, srednje ili malo
U zavisnosti od količine pigmenta koji sadrže puderi imaju različitu pokrivnu moć

za dan blaga do srednja
za veče može jača pokrivna moć

SAVET: NEMOJTE NEDOSTATKE SAKRIVATI SA KILO TEČNOG PUDERA VEĆ KOREKTOROM!

4. kakvu završnicu želite (mat ili sjajnu/glow)
ima tečnih ili pudera u obliku pene koji se pretvaraju u na kraju u prah i daju mat završnicu
dugi su vlažniji i daju glow efekat
niki sadrže i fine čestice koje reflektuju svetlost i daju sjaj koži

5. koji opseg cena dolazi u obzir
ako unapred znate kojom količinom novca raspolažete za kupovinu pudera, biće Vam lakše da odabere :)


Kada je u pitanju kako odabrati boju pudera, za to će biti novi post! :***

6 коментара:

  1. Svidjaju mi se tvoji video klipovi i saveti,super si :) htela sam da te pitam sta je najbolje resenje za prikrivanje oziljaka na licu? Cula sam za La roche posay i vichy korektivne pudere... Hvala :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kryolan je takodje dobar za porkivanje. Moj ti je iskren savet da dodjes na skolu sminkanja, da te profeisonalni sminker nauci sta i kako da koristis da najbolje prikrijes taj problem.
      Oziljci su veoma jedinstveni i po obliku i po boji, tako da nema univerzalnog resenja. Najbolje je da te neko nauci kako.

      Mi cemo u studiju imati specijalan cas za sve koji su nam pisali povodom sakrivanja oziljaka tako da mozes da se prijavis.
      pogledaj detaljnije http://www.makeuphouse.rs/skola_sminkanja.html

      Ako nemas priliku da dodjes kod nas, nadji nekog sminkera koji ce ti pomoci u tome.Kiss :***

      Избриши
  2. Draga Marijana opet hvala na savetima:). redovno koristim tecni puder i mislim da sam konacno otkrila pravi Bourjois flower perfection br.52 ili Vanilla, tako da ga toplo preporucujem tebi a i devojkama koje ne vole preteske pudere

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo je svakako jedan od mojih omiljenih blogova i Marijanin youtube cannel je odlican... Marijana,delujes fino i nasmejano sto je divno :)! Htela sam da te pitam da li mozes da mi preporucis neki tecni puder kao i puder u prahu ili kamenu,a inace imam 16 godina,kombinovanu i osetljivu kozu (koza brade i nosa mi je masna ostali delovi suvi) zelim da srednje pokriva i da bude mat,a cena nije bitna :D?

    ОдговориИзбриши
  4. Zanima me koji puder i sta od sminke mogu da koristim... Imam 14 godina, kupila sam bila Gabrini puder sto mi je preporucila prodavacica, ali mi se ne svidja ...I sad ne znam koji da koristim?Mozete da mi kazete sta mogu da koristim od sminke...Lice mi je mekano i cisto, ali ponekad se nadje neka bubuljica >.< ..Jos jedno pitanje :D. Korisila sam Garnier Pure Activ, i on mi je pomogao da ocistim lice od aknni, mitisera i bubuljica, ali mi se opet malo stvori izmedju obrva i na nosu nesto sitno malo belo malo crno :D ne znam sta je to, i sad ne znam sta treba da koristim...?Mozete da mi pomognete. p.s. hvala unapred :*

    ОдговориИзбриши
  5. Zanima me dal uopste treba da koristim puder i dal on prouzrokuje bubuljice?Imam 14 godina.Za sada koristim samo korektor,ali opet bubuljice se vide...Svidjaju mi se tvoji snimci :) I volela bih da mi ti pomognes :)

    ОдговориИзбриши