понедељак, 16. април 2012.

Bjuti favoriti za savršen ten - jeftinija i skuplja varijanta :)

Drage moje,
mnoge su me zamolile da napišem koji su to moji favoriti za savršen ten u skupljoj i jeftinijoj varijanti i evo da ispunim želju :) Dobra osnova za šminkanje je najvažnija. Zato misim da kada su proizvodi za teniranje u pitanju ne treba štedeti. Ove jefitnije varijante koje sam odabrala, definitivno nisu najjeftnijie već one koje su vredne novca koji se daje za njih i učiniće ono što se od njih očekuje.

Bez mnogo odugovlačenja, da počnemo :)

Baza ili prajmer

Je nešto što ne morate imati ali je "god to have". U mnogim situacijama, ako ne nosite tečni puder svaki dan, možete ga nositi samog i već ćete videti efekat da koža postaje matirana, ujednačena i lepša. Ako još uvek ne znaš šta su prajmer i kada se koriste predlažem ti da pročitaš ovaj post: Šta su pajmeri za lice, čemu služe i kako se koriste. Od skupljih varjanti izdovjila bih Smashbox Photo Finish i MakeUp For Ever MUFE All Mat koji su između 35-40€ i na žalost nemaju da se kupe u Srbiji, a od jeftinijih Sephora Smoothing Primer  i Loreal Lumi Magic čija je cena oko 1800 din.
Tečni puderi

Ako na nečemu ne treba da štedite to je tečni puder. Mislim da skuplji puderi daju mnogo više za novac koji ulažete u njih i po tome što su dobri za koužu i po bojama koje nude i po efektu koji daju. Da biste odabrale pravu boju tečnog pudera neophodno je da se pripremite kada krenete u kupovinu i naravno da znate kom podtonu tj. tipu pripadate: toplom ili hladnom. Kada se jednom upoznate sa onim pravim, taj osećaj nećete zaboraviti, hahaha :)
Ja spadam u one koji svakodnevno koriste tečni puder, volim da dobro pokriva, ali u tankom sloju tako da izgleda prirodno. 

Za vas sa suvom kožom, kao što je i moja preporučujem, MOJ APSOLUTNI FAVORIT YSL TOUCH ECLAT FOUNDATION koj je bio ljubav na prvi dodir. Pokriva savršeno, deluje prirodno, neguje kožu, ima veoma sitne čestice koje reflektuju svetlost tako da čini kožu lepšom, blistavijom i jednostavno...Photoshop u stvarnosti :) Cena: oko 45€ ima ga u svim boljim parfimerijama.
Jeftinija varijanta je puder koji me je veoma pozitivno iznenadio svojom pokrivnom moći Loreal Lumi Magique. Cena je oko 1600 din (nisam baš sigurna).

VAŽNO ZA VAS SA SUVOM KOŽOM: Oba ova pudera daju sjajnu završnicu pa bi vi trebalo da ih zaobiđete kako koža ne bi delovala još masnije.
AKO IMAŠ MASNU KOŽU:

Skuplja varijanta  i moj apsolutni favorit odpre mesec dana (upoznali smo se u New York-u :) je Make up for ever HD. Pigmentisan, a prekriva u tankom sloju. Nikada nista slično nisam probala. Cena je 30 dolara 
Novost koju sam probala pre nešto više od mesec dana je Loreal Lumi Magique koji me je oduševio formulom. Takođe je dobro pigmenitsan i dobro pokriva u tankom sloju. Cena je oko 1400 din.
 


Korektori

Kao ni na tečnim puderima na korektorima ne treba štedeti jer efekat dobrog korektora ničime nije moguće zameniti. Korektorm se mogu sarkiti bubuljice, sakriti crvenilo sa lica, pokriti podočnjaci i mnogi drugi nedostaci, a isto tako postvetleti oni delovi lica koje želimo da istaknemo.

Skuplja varijanta je MakeUp Store Cover All Mix u tri boje. Ne može se naći u Srbiji, ali ako putujete nemojte propustiti priliku da ga kupite. Cena je 2500 din.
Jeftinija, ali odlična, varijanta je Art Deco Camouflage Cream koji je super je možete da kupite praznu kutijicu pa da u nju stavite 4 nijanse koje Vam odgovaraju.
(jedna žuta, jedna narandžasta, jedna u boji tečnog pudera, jedna za nijansu ili dve svetlija od tečnog pudera)

RumenilaSkuplja varijante je definitivno MAC Cream Blush (kremasto rumenilo) u boji Brit Wit. Cena je oko 30 evra. Jeftinija, ali super varijanta je True Match koje se prodaje u divnim prirodnim nijansama i cena je (davno je to bilo, pa sad ne znam tacno).

Iluminatori (oni koji vasem tenu daju blistav sjaj :)


Ovde moram da stavim dve skuplje varijnate jer ne mogu da se odlučim koja mi je draža. MAC Shell stavljam na vrhove jagodicnih kostiju, ispod obrve, na nos, malo na prdu i iznad usne, a Body Shop Glow Enhencer mešam sa tečnim puderom ili ga staljam preko tečnog pudera, na celo lice ili delove. Cena i jednog i drugog je negde oko 20-25 evra

Za jeftiniju varijantu nije baš neki izbor. Inglot je OK ali daleko od odličnog. Cena je negde oko 1200 din

Inglot iluminator. Dobro je što ga ima u nekoliko boja tako da možete da ga prilagodite efektu koji želite da postignete, od svetlog ka bronzanom.

Koji su Vaši favoriti i zašto? 
Koliko god da sam proizvoda probala, ne poznajem ih sve i mnogo bih volela da čujem šta ste probale i šta mislite da je dobro, a znam da mnogi čitaju komentare i viši će im predlozi pomoći :)

Kissss, Bjuti :****
Нема коментара:

Постави коментар